Ідеальні десятихвилинні веганські котлети на змеленій зеленій гречці з баклажаном і волоським горіхом: просто, смачно, ситно і дуже корисно, пише econet.ru.
Інгредієнти (на одну велику порцію або дві середніх):
Баклажан - 1 середній
Зелена гречка або готова гречана мука - приблизно дві третини склянки, можна цілу
Повна жменя волоських горіхів
Невеличкий пучок петрушки
Опціонально: дрібні висівки
Опціонально: півжмені в'ялених помідор, натуральний соєвий соус
Паприка, суміш спецій «для курки», суха аджика (опціонально)
Пара столових ложок оливкової олії в тісто
Олія для смаження (наприклад, рафінована кукурудзяна).
Спершу змолоти в млинку або комбайні повну жменю волоських горіхів до крихти, після чого перекрутити разом з натертим баклажаном, гречаним борошном і давленим часником, петрушкою, сіллю і перцем за смаком.
Опціонально - додати півжмені в'ялених на сонці помідор, підлити одну-дві столові ложки оливкової олії - небагато, для соковитості. За смаком спеції - наприклад, суміш для курки, паприка і суміш «суха аджика» - таку роблять в лотках спецій на ринку. Ще для яскравості можна хлюпнути трохи натурального соєвого соусу.
Вимісити масу з хвилину в мисці, зрозуміти консистенцію (має вийти досить густо, щоб в руках ліпилися котлетки).
Смажити на невеликому вогні буквально по три хвилини з кожного боку - до появи скоринки, вона з'являється супер-швидко.
Викласти котлети на хвилину на паперовий рушник, щоб промокнути від зайвої олії.
Можна подавати зі сметаною, веганскою сметаною на тофу, сироїдним сметанним соусом на кеш'ю або саморобним майонезом-хвилинкою з сирого жовтка (бажано, домашньої курки) з рослинною олією і гірчицею, або будь-яким іншим соусом.