Рецепт вегетаріанських котлет на змеленій зеленій гречці
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Рецепт вегетаріанських котлет на змеленій зеленій гречці

Рецепт вегетаріанських котлет на змеленій зеленій гречці

Ідеальні десятихвилинні веганські котлети на змеленій зеленій гречці з баклажаном і волоським горіхом: просто, смачно, ситно і дуже корисно, пише  econet.ru.

Інгредієнти (на одну велику порцію або дві середніх):

  • Баклажан - 1 середній

  • Зелена гречка або готова гречана мука - приблизно дві третини склянки, можна цілу

  • Повна жменя волоських горіхів

  • Невеличкий пучок петрушки

  • Опціонально: дрібні висівки

  • Опціонально: півжмені в'ялених помідор, натуральний соєвий соус

  • Паприка, суміш спецій «для курки», суха аджика (опціонально)

  • Пара столових ложок оливкової олії в тісто

  • Олія для смаження (наприклад, рафінована кукурудзяна).

Спершу змолоти в млинку або комбайні повну жменю волоських горіхів до крихти, після чого перекрутити разом з натертим баклажаном, гречаним борошном і давленим часником, петрушкою, сіллю і перцем за смаком.

Опціонально - додати півжмені в'ялених на сонці помідор, підлити одну-дві столові ложки оливкової олії - небагато, для соковитості. За смаком спеції - наприклад, суміш для курки, паприка і суміш «суха аджика» - таку роблять в лотках спецій на ринку. Ще для яскравості можна хлюпнути трохи натурального соєвого соусу.

Вимісити масу з хвилину в мисці, зрозуміти консистенцію (має вийти досить густо, щоб в руках ліпилися котлетки).

Смажити на невеликому вогні буквально по три хвилини з кожного боку - до появи скоринки, вона з'являється супер-швидко.

Викласти котлети на хвилину на паперовий рушник, щоб промокнути від зайвої олії.

Можна подавати зі сметаною, веганскою сметаною на тофу, сироїдним сметанним соусом на кеш'ю або саморобним майонезом-хвилинкою з сирого жовтка (бажано, домашньої курки) з рослинною олією і гірчицею, або будь-яким іншим соусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?