Рейтинг найбагатших українців: Порошенко "підріс", Коломойський "впав"
Категорія
Україна
Дата публікації

Рейтинг найбагатших українців: Порошенко "підріс", Коломойський "впав"

Рейтинг найбагатших українців: Порошенко "підріс", Коломойський "впав"
Джерело:  online.ua

У рейтингу «Золота Сотня» від інвестиційної компанії Dragon Capital, яка щорічно підраховує вартість активів найбагатших українців, відбулися зміни за підсумками 2016 року, зокрема, на дві позиції піднявся президент Петро Порошенко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новое время ».
Очолили рейтинг олігархи Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Ігор Коломойський, при цьому президент Петро Порошенко виявився на четвертому місці.
За рік глава держави піднявся на дві позиції в рейтингу, проте вартість його активів впала на 3% до $949 млн, зазначає видання.
Протягом останніх двох років в світовому рейтингу кондитерської індустрії Candy Idustry основний бізнес-актив президента Петра Порошенка - корпорація Roshen - займає 22-е місце. Хоча ще в 2012-му вона була 18-ю в світі за обігом. Але в 2015 році, за даними Candy Idustry, її продажі знизилися більш ніж на $200 млн, до $800 млн.
Олігарх Ігор Коломойський зайняв третє місце в списку ТОП-100 найбагатших українців. За рік він опустився на одну сходинку в рейтингу, а його активи "схуднули" на 41% до $1,134 млрд.
«За останні роки багато мільйонерів «здулися» і вилетіли зі звичного для них списку, оскільки постійно плутали свою кишеню з державною. Є, правда, приклади, коли саме з цієї ж причини мільйонери потрапляли в Золоту Сотню. Троє з них зараз в бігах - колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський (№15), народний депутат VII скликання від Партії регіонів Юрій Іванющенко (№23), міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький (№86)», - пише «Новое время".
«Зовсім не ясний шлях з низів в капіталісти проробив Віталій Хомутинник, вперше потрапивши на верхні рядки турнірної таблиці української буржуазії (№14). До цього він ніколи не мав великого бізнесу. У всякому разі, ніколи його не афішував. Однак в нинішньому році член парламентської фракції Відродження викупив 7% акцій одного з найбільших агрохолдингів країни - Кернел, яким вже багато років володіють брати Андрій і Руслан Веревські (№12). Dragon Capital оцінив цей актив Хомутинника в $80 млн», - зазначає видання.
«Потім, вже в ході журналістського розслідування НВ, Хомутинник зізнався, що на пару з ще одним гросмейстером капіталізму Ігорем Коломойським (№3) володіє 50% акцій в компанії Укрнафтобуріння. За оцінкою Dragon Capital, це ще $100 млн», - пишуть журналісти «Нового времени».
Також підкреслюється, що бізнесмен Костянтин Григоришин, який навесні 2016 року змінив російське громадянство на українське, зайняв в рейтингу місце в першій десятці, незважаючи на те, що його можна назвати новачком в українському бізнесі.
«У російській версії топ-100 він не дотягував навіть до першої сотні», - зазначають журналісти «Нового времени».
Як повідомляв ONLINE.UA, в новому рейтингу Світового банку Doing Business-2017, який враховує легкість ведення бізнесу в кожній конкретній країні, Україна піднялася на три позиції і зайняла 80-е місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?