Режим Лукашенка обговорював убивство Шеремета за роки до замаху: ЗМІ викрили розмову КДБ
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка обговорював убивство Шеремета за роки до замаху: ЗМІ викрили розмову КДБ

Режим Лукашенка обговорював убивство Шеремета за роки до замаху: ЗМІ викрили розмову КДБ
Джерело:  online.ua

Журналістське розслідування видання Euobserver та "Беларускі Народны Трыбунал" вказують на обговорення убивства журналіста Павла Шеремета серед силовиків білоруського КДБ. Представники режиму Олександра Лукашенка говорили про замах за 4 роки до його смерті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідні матеріали.

За оприлюдненими деталями, розмова зі згадкою білоруського журналіста тривала між головою КДБ у 2012 році Вадимом Зайцевим та спецпідрозділом Альфа. Під час бесіди силовики дуже багато нецензурно лаялися.

"Ось по Шеремету потрібно спрацювати, який *задовбав*, *дідько*. Зробимо закладку якусь, та щось таке, щоб цього пацюка, *дідько*, зовсім, *дідько*, ані рук, ані ніг не зберуть. Все щоб було як натуральним чином, але це не так впливає на свідомість людей", - стверджував нібито Зайцев на записі.

Його співбесідники відповідають, що закладка не стане проблемою. На оприлюдненому записі ця тема спливає від 09:25.

За даними Euobserver, вони мають внутрішній звіт КДБ про спостерігання за Шереметом, коли той знаходився у Москві. За кордоном найбільшого розголосу набула тема убивств на території Німеччини, які обговорювали буцімто силовики режиму Лукашенка.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув внаслідок підриву автомобілю, в який він сів, вранці 20 липня 2016 року. Інцидент стався у Києві. Правоохоронці звинуватили в організації кількох ветеранів війни на Донбасі та волонтерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада США через своє посольство в Києві почало публічно вимагати у команди глави держави Володимира Зеленського нарешті знайти й покарати злочинців, які здійснювали напади на українських журналістів, зокрема на представників видання "Українська правда" Георгія Гонгадзе і Павла Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?