Режим Лукашенка озвучив нові претензії до України - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Режим Лукашенка озвучив нові претензії до України - що відомо

Режим Лукашенка озвучив нові претензії до України - що відомо
Джерело:  online.ua

Білоруська сторона не має жодного відношення до "паузи" у відношеннях з Україною, стверджує офіційний Мінськ. Міністерство закордонних справ республіки перевалило усю відповідальність за це саме на Київ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами речника відомства Анатолія Глаза, українська сторона односторонньо ініціювала так звану "паузу".

"Білорусь не ставила діалог з Україною на так звану "паузу" - це ж не просто натискання кнопки на програвачі... Відповідальність за можливі наслідки цього кроку лежить повністю на українській стороні, а також, як ми бачимо, на її більш старших зовнішньополітичних партнерів. Зі свого боку, готові до продовження співпраці на всіх рівнях і в тому обсязі, до якого готова Україна і її дружній і братній нам народ", - зауважив прессекретар.

Слід нагадати, білоруський уряд зіткнувся з серйозним суспільно-політичною кризою, тисячі білорусів виступили із гаслом про нелегітимність президента Олександра Лукашенка.

На тлі цих подій Мінськ односторонньо звільняє затриману групу найманців ПВК Вагнер — попри усі звинувачення на адресу РФ від самого Лукашенка — та фактично таким чином ігнорує заклики України до екстрадиції злочинців, які воювали на Донбасі проти ЗСУ.

Пізніше представники режиму почали виступати з відверто обурливими заявами про нібито причетність України якимось чином до "провокацій" та спроб "повалення влади" в Білорусі. Водночас із цим вони продовжують говорити про "дорогий" та "братній" український народ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба через усі інциденти 28 серпня наголосив, що Київ ставить на "паузу" відносини з Білоруссю та готовий пропускати через кордон усіх білорусів, невдоволених владою чи постраждалих через її політику.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр також пояснив, що українська сторона готова приєднатися до спільної позиції Євросоюзу у відношенні Білорусі, якщо Брюссель узгодить питання санкцій — через жорстокість силовиків у придушенні протестів та антидемократичні фіктивні вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?