Режим Лукашенка шокував новою витівкою проти опозиції - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка шокував новою витівкою проти опозиції - що сталося

Режим Лукашенка шокував новою витівкою проти опозиції - що сталося
Джерело:  online.ua

Кілька лідерів системної білоруської опозиції рано вранці у вівторок, 8 вересня, намагалися перетнути кордон з Україною. Це вдалося зробити двом представникам Координаційної ради — Антону Родченкову та Івану Кравцову, Марія Колесникова була затримана. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські неурядові медіа та ДПСУ.

За оприлюдненими даними, Колесникову затримали з білоруського боку.

"8 вересня, на початку п'ятого ранку Антон Родченков, Іван Кравцов та Марія Колесникова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску "Олександрівка" й поїхали в сторону України", - стверджують у Держприкордонкомітеті республіки.

Водночас відомство не змогло пояснити, чи сталося це внаслідок тиску з боку режиму Олександра Лукашенка.

Тим часом державне телебачення Білорусі запустило сюжет про буквально "втечу" опозиціонерів за кордон, Колесникова намагалася нібито протизаконним чином перетнути кордон. Прикордонники не підтвердили це та наголосили — усі троє пройшли контроль.

Українська прикордонна служба підтвердила перетин лише двох осіб з боку Білорусі, Колесникової серед них немає.

"Наразі вони проходять необхідні заходи прикордонного контролю відповідно до законодавства, яке визначає порядок перетину державного кордону. Громадянка РБ М. Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала", - заявили в ДПСУ.

Напередодні інші опозиціонери після затримання соратників заявили, режим вважає, що після ліквідації координаційної ради протести припиняться, однак це не так — головним рушієм акцій стали самі люди.

Як повідомляв ONLINE.UA, група невідомих затримала відому білоруську опозиціонерку Марію Колеснікову. Представницю президії Координаційної ради вивезли у невідомому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?