Режим Лукашенка терміново перекинув війська до кордонів ЄС - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка терміново перекинув війська до кордонів ЄС - що відбувається

Режим Лукашенка терміново перекинув війська до кордонів ЄС - що відбувається
Джерело:  online.ua

Білоруське командування оголосило про початок повномасштабних військових навчань на заході країни. Збір військ відбувся в районах республіки, наближених до кордонів Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони РБ.

За офіційними даними, заходи триватимуть з 28 до 31 серпня.

"На Гродненському тактичному напрямі під керівництвом командувача військами Західного оперативного командування проводиться комплексне тактичне навчання зі зведеною угрупованням військ", - пояснили в Міноборони.

Наголошується, до складу угрупування додали механізовані, танкові, парашютно-десантні, артилерійські, інженерні підроздили разом із безпілотними авіаційними комплексами й радіоелектронною боротьбою.

"Розвідувальні підрозділи 11 омбр виконують поставлені завдання щодо ведення розвідки на зазначених ділянках місцевості. Підрозділи 465 РБР і 336 реабр проводять заняття з предметів бойової підготовки, частиною сил несуть бойове чергування з плановим цілям", - додали у відомстві.

Для охорони державного кордону в повітря навіть підняли літаки ЯК-130 116 ШАБ. Водночас підрозділи з безпілотними комплексами розпочали моніторинг в локації навчань. Фахівці з радіоелекроної боротьби ведуть розвідку на місцевості.

Нагадаємо, нещодавно президент Олександр Лукшашенко звинуватив Польщу та НАТО в намірі розвалити Білорусь та "забрати" Гродненську область. Він посилався на "відкриті заяви", однак не пояснив, які саме.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд офіційно підтвердив готовність відправити силовиків до Білорусі заради підтримання режиму Олександра Лукашенка. Варшава звернулася до Москви із закликом з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?