Режим Лукашенка звинуватив Україну в підготовці удару по Білорусі — МЗС відповіло
Категорія
Політика
Дата публікації

Режим Лукашенка звинуватив Україну в підготовці удару по Білорусі — МЗС відповіло

Режим Лукашенка звинуватив Україну в підготовці удару по Білорусі — МЗС відповіло
Джерело:  online.ua

Білорусь вивкликала українського посла та вручила йому дипломатичну ноту через нібито підготовку Україною нападу на Білорусь. МЗС України порадило Лукашенку перестати виконувати забаганки Кремля.

Джерело: МЗС

 Мінськ звинуватив Київ у підготовці нападу

Ввечері 8 жовтня до МЗС Білорусі було запрошено посла України в Мінську Ігоря Кизима, якому була вручена дипломатична нота.

В ноті білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує нанесення удару по території Білорусі. Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інcинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану Російської Федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України, - вказує МЗС.

Також там закликали білоруський народ не піддаватися на провокації.

МЗС підкреслює, що Україна ніколи не зазіхала на чужі території і чітко дотримується основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН.

Влада в Білорусі має перестати виконувати забаганки Кремля та негайно припинити надавати підтримку Росії в здійсненні її агресії проти України.

Участь Білорусі у війні проти України

Білорусь надала РФ доступ для своїх авіабаз і повітряного простору для обстрілів України. Нещодавно військові повідомили, що на один з аеродромів Білорусі були доставлені іранські дрони-камікадзе.

Також Білорусь допомагає РФ боєприпасами та запчастинами. З 24 лютого з території Білорусі відправили 26 ешелонів із боєприпасами — це майже 250 вагонів вагою понад 10 тисяч тонн.

4 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше визнав, що його країна бере участь у війні проти України, але “нікого не вбиває і нікуди не посилає своїх військових”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?