"Режим тиші" на Донбасі: бойовики накрили позиції сил АТО важкою артилерією
Категорія
Події
Дата публікації

"Режим тиші" на Донбасі: бойовики накрили позиції сил АТО важкою артилерією

"Режим тиші" на Донбасі: бойовики накрили позиції сил АТО важкою артилерією
Джерело:  online.ua

За минулу добу  бойовики на Донбасі  50 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, при цьому бійці Збройних Сил України неухильно дотримуються Мінських угод.


Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції в Facebook.


Відзначимо, що, згідно з  обіцянкам Кремля, з 00:00 15 вересня на Донбасі мав набути чинності режим повного припинення вогню, як заявляв міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.


При цьому інформація штабу АТО опублікована станом на 06:00 15 вересня.


«На Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень "режиму тиші". Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї велися по позиціях українських військових в Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Пісках і Луганському. Крім того, по селищу Луганському, Зайцеве, Авдіївці, Піски і Ленінському окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру», - сказано в повідомленні.


У штабі АТО підкреслюють, що для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО противник відкривав вогонь з забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-мм і 122-мм калібру в районі Зайцеве, Авдіївки, Кам'янки та Верхньоторецька. По селищу Луганському вели вогонь з БМП, а по Авдіївці - з танка.


«На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень "режиму тиші". Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій і вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по Водяному, Широкино, Мар'їнці, Красногорівці, Талаківці, Гнутовому, Павлопілю і Новотроїцькому», - повідомили в штабі АТО.


«Також окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру по Широкино, Чермалику, Павлопілю і Водяному. Крім того, вели вогонь з БМП по Широкино і Талаківці, а по Красногорівці вів вогонь снайпер», - заявляють в штабі АТО.


«На Луганському напрямку зафіксовано 4 порушення "режиму тиші". Противник вдався до збройних провокацій у районі Новозванівки, Новоалександровки і Богуславського, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї», - повідомляють в штабі АТО.


Як повідомляв ONLINE.UA,  за добу 13 вересня в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один боєць Збройних Сил України, ще один військовослужбовець отримав поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?