Резніков назвав дату та цілі нової зустрічі у форматі Рамштайн
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков назвав дату та цілі нової зустрічі у форматі Рамштайн

Резніков назвав дату та цілі нової зустрічі у форматі Рамштайн
Джерело:  online.ua

За словами мііністра оборони Олексія Резнікова, найближча зустріч у форматі "Рамштайн" запланована на період з 17 по 23 вересня. 

Джерело: "Ліга.net"

Що відомо про нову зустріч у форматі Рамштайн 

Резніков зазначив, що під час 15 зустрічі у форматі "Рамштайн" питання будуть приблизно ті самі, пріоритетом залишається посилення України системами ППО.

Більше ракет, більше систем, більше радарів, плюс авіація як елемент протиповітряної оборони. Друге питання – це артилерія та амуніція до неї. Третя річ – це бронетехніка всіх видів, - розповів Резніков.

Відповідаючи на запитання, чи можна вважати, що роль Рамштайну знизилася, Резніков сказав "Ні, так категорично не можна казати".

Що відомо про додаткові ППО для України від західних партнерів 

В інтерв'ю журналістам "24 каналу" Резніков зазначив, що західні партнери Україні вже уклали велику кількість угод щодо виготовлення систем ППО та їхньої подальшої передачі Києву.

При цьому міністр не став стверджувати, що партнерам вдасться одразу повністю закрити небо над Україною.

Резніков зазначив, що для західних партнерів України став викликом перший масований ракетний обстріл злочинної армії РФ.

І це реально вразило партнерів. Я просто пам'ятаю очі всіх міністрів оборони, які були на Рамштайні, і саме тоді вони почали серйозно говорити про те, що треба захищати об'єкти критичної інфраструктури, університети, шпиталі, житлові будинки й так далі, - зазначив глава Міноборони.

Хоч Україна й просила закрити небо з перших днів повномасштабної війни, але її не чули. А якщо чули, то не сприймали. Тоді партнери надавали засоби ППО короткої дії.

Міністр оборони України розказав, що 11 жовтня 2022 року вперше прозвучало, що Іспанія готова передати Україні системи ППО Hawk. Після того пішов прогрес.

Рішення по NASAMS було раніше, але вони потім прийшли й IRIS-T, Hawk, Gepard, сьогодні Patriot йде продовження, ми маємо SAMP/T. Тобто вже є різні озброєння ППО. І на цьому не зупиняються партнери, - зазначив Резніков.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?