Резніков назвав терміни скасування обов'язкового військового призову
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков назвав терміни скасування обов'язкового військового призову

Резніков назвав терміни скасування обов'язкового військового призову
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони Олексій Резніков повідомив, що у продовж найближчих 4 років в Україні буде сформована система для переходу до професійної армії, що дозволить скасувати проходження строкової служби.

Джерело: пресслужба Міноборони

В Україні планують перехід на професійну армію 

Щоб знизити ймовірність військових сценаріїв до мінімуму, нам потрібне не тільки сучасне озброєння, а й численна, професійна, мотивована армія. Так ми зможемо утримувати в безпеці весь периметр державного кордону та потенційно небезпечні напрямки, - зазначив Резніков.

За його словами, президент поручив збільшити чисельність збройних сил на 100 тис осіб із переходом на систему інтенсивної підготовки та поетапним скасуванням обов'язкової строкової служби протягом найближчіх 4 років.

Щоб дати відсіч ворогові, нам потрібна професійна армія для стримування та формат підготовки мобілізаційного резерву. Президент доручив, і ми підготували бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, однак як альтернатива запроваджується короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка. Пройшовши таку підготовку, молоді люди не підпадатимуть під призов. Натомість вони отримають базові військові навички. З 1 січня 2024 р. ми плануємо повністю замінити призов на короткочасну інтенсивну підготовку, поступово збільшуючи обсяги призовників та підтримуючи їх навички шляхом періодичних тренувань, - пояснює очільник Міноборони.

Він додав, що вже є розрахунки та обгрунтування різних моделей реалізації указу президента.

Фото - facebook.com/MinistryofDefence.UA

Для реалізації зазначених кроків уряд найближчим часом запропонує пакет необхідних законопроектів та підзаконних актів. Ми сподіваємось на єдність українського парламенту у цих питаннях, - підкреслив Резніков.

В Україні скасують призов на строкову військову службу

На сайті президента України Володимира Зеленського опубліковано указ, який доручає Кабміну підготувати припинення призову на строкову службу з 1 січня 2024 року.

Також указ Зеленського доручає Міністерству оборони розробити концепцію поступового переходу до формування Збройних сил на професійній основі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?