Резніков не задоволений втратою інтересу з боку Заходу до війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков не задоволений втратою інтересу з боку Заходу до війни в Україні

Резніков не задоволений втратою інтересу з боку Заходу до війни в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Олексій Резніков не задоволений втратою інтересу з боку західних політиків та медіа до труднощів української армії та певним відчуттям полегшення, попри запеклі бої в Україні.

Джерело: інтерв’ю Резнікова для британського журналу  The Economist

Резніков закликав світ швидше допомагати Україні

Або світ не зовсім розуміє, що відбувається, — каже він, — або розуміє, втомився і задоволений тим, що українці помирають. Нам потрібна допомога, швидко, — каже міністр, — бо ціна будь-якої затримки вимірюється українською кров’ю, - каже Резніков.

За нового командувача російські війська використовують неповноцінність України в артилерії, реактивних системах залпового вогню та авіації.

Зараз Україні потрібна допомога Заходу, щоб зупинити наступ, і вона не надходить достатньо швидко.

На деяких ділянках російські війська мають переваги в десятки разів більше, ніж українські.

Реактивні системи залпового вогню знаходяться на стадії розробки, вони прибудуть «незабаром… можливо, через тиждень, можливо, два».

Але Україна потребує їх у великій кількості, і чи погодяться їх союзники надіслати, може залежати від того, як Росія відреагує на їх розміщення.

Олексій Резніков (фото — mil.gov.ua)

Західні військові командування також висловили занепокоєння, що Україна може не мати можливості засвоїти нову техніку так швидко, як хотілося б.

Резніков відкидає це: його солдати освоїли західну артилерію всього за два тижні, каже він.

Він додав, що українське військово-політичне керівництво не погодиться на жоден акт капітуляції чи поступатися своїми територіями.

На думку Резнікова, страх і паніку, зокрема через кризу в галузі продовольства, Росія намагається посіяти навмисно, аби зламати єдність західних партнерів України та схилити Київ підписати невигідний договір про перемир’я.

Резніков зізнався, що інколи після телефонних розмов з міністрами Франції й Німеччини може "випустити пару" в колі близьких колег і радників, "не добираючи слів" через нехіть партнерів пришвидшувати постачання озброєння для України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?