Резніков прибув на зустріч Рамштайн і зустрівся з головою Пентагону
Категорія
Світ
Дата публікації

Резніков прибув на зустріч Рамштайн і зустрівся з головою Пентагону

Резніков прибув на зустріч Рамштайн і зустрівся з головою Пентагону
Джерело:  online.ua

14 лютого у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбудеться дев’яте засідання у форматі "Рамштайн". Міністр оборони України Олексій Резніков та очільник Пентагону Ллойд Остін вже прибули на зустріч.

Джерело: Ллойд Остін

Розпочалася дев’ята зустріч у форматі Рамштайн

Завжди приємно зустрітися з моїм хорошим другом і українським колегою Олексієм Резніковим. Понад 50 країн-учасниць UDCG (Контактної групи з оборони України) об’єдналися з вами в цій боротьбі за суверенітет та самооборону України, - написав Остін.

Напередодні Олексій Резніков написав, що на порядку денному нової зустрічі буде:

  • охорона українськогонеба, включаючи використання авіаційної платформи

  • посилення «танкової коаліції»

  • забезпечення достатніх запасів боєприпасів

  • навчання українських військових

  • стабільність логістики, обслуговування та ремонту - реалізація «Військового Шенгену»

11 лютого очільники оборонних відомств України та США провели розмову, в якій обговорили поточну ситуацію на фронті та пріоритети на наступній зустрічі у форматі "Рамштайн".

Сполучені Штати непохитні у своїй підтримці України. Усе це можливо завдяки нашим надійним і прозорим відносинам, - написав Резніков.

Що обговорять на дев’ятому Рамштайні

За словами речника Пентагону Патріка Райдера, на зустрічі буде проаналізовано досягнутий прогрес, а також учасники обговорять, що потрібно зробити для допомоги Україні в майбутньому.

І ми будемо дуже наполегливо працювати, щоб забезпечити Україну такими можливостями, аби вони могли досягти успіху на полі бою, - сказав він.

Також США продовжать консультації з українською стороною, міжнародними союзниками та партнерами для визначення найнагальніших потреб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?