Резніков зробив гучну заяву про плани Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков зробив гучну заяву про плани Кремля

Резніков зробив гучну заяву про плани Кремля
Джерело:  online.ua

Росія перекинула більше військових на позиції поблизу кордону України після розмови минулого тижня між президентом Джо Байденом і російським лідером Володимиром Путіном. Таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков.

Джерело: інтерв'ю Politico

Резніков каже, що зараз близько 100 тисяч російських військовослужбовців простягаються від Криму на півдні вгору через північно-західний кордону України з Білоруссю. Йдеться про розосереджені сили, які можуть атакувати відразу на кількох фронтах за допомогою артилерії, танків і переважаючої авіації.

Будь-яке вторгнення було б «катастрофою» для обох сторін, сказав Резніков, що призведе до того, що до 5 мільйонів українських біженців втечуть від бойових дій і буде багато втрат з обох сторін.

Це буде українська кров, це буде російська кров, і багато солдатів із Росії прийдуть додому в трунах, і це покажуть канали у Facebook, Instagram, Telegram. Це буде катастрофа.

- Олексій Резніков, міністр оборони

 Уряд Києва особливо стурбований своїми 15 атомними електростанціями, які виробляють близько половини енергії країни. Будь-яка війна всередині країни ставить ці об’єкти під загрозу, сказав Резніков, додавши що заводи схожі на «ядерну бомбу… Чорнобиль, Фукусіма. "Чи це реально для європейців?", - риторично запитує він.

Готовність до ведення "партизанської війни"

Цього місяця командувач Операції об’єднаних сил України генерал Олександр Павлюк заявив, що його країна готова «розпочати партизанську війну», якщо російські війська почнуть переважати українські.

Резніков був не таким суворим, але коли його прямо запитали про перспективу повстання, він сказав, що «абсолютно впевнений, що "ми будемо боротися, щоб захистити наші землі, наше життя і наше майбутнє, наших дітей".

Українська армія має у своїх лавах близько 250 тисяч чинних військовослужбовців, сказав він, але «у нас є 200 000 резервістів у територіальних взводах, а у нас 400 000 ветеранів цієї українсько-російської гібридної війни. 400 000 ... просто підрахуйте».

Проте Резніков сказав, що Україна не є кінцевою метою для Путіна. Україна є «географічним центром Європи», тож якщо буде війна, «війна прийде в Європу, а не тільки в Україну». Він вважає, що Путін зацікавлений не стільки в самій Україні, скільки в тому, щоб показати Європі, що може зробити Росія. «Ми лише його частина, це квадрат на шаховій дошці» більших російських амбіцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?