Резніков зробив заяву щодо оголошення додаткової мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков зробив заяву щодо оголошення додаткової мобілізації

Резніков зробив заяву щодо оголошення додаткової мобілізації
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, рішення про оголошення щодо проведення додаткової мобілізації має приймати Генштаб ЗСУ. 

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

Що відомо про додаткову мобілізацію в Україні 

За словами Резнікова, наразі проводяться певні дії, пов'язані із поповненням резервів та підготовкою резервістів.

Міністр також зазначив, що українські військові закінчують проходити навчання на території Великої Британії.

Це 10 тисяч, які приїдуть повністю готовими і знаючими, що таке тактична медицина, володіння зброєю. Вони ще будуть усі одягнені та із засобами захисту. Цю ідею підхопили партнери і ми починаємо розгортати місця не лише у Великій Британії, де готуватимуться наші військовослужбовці, і не лише вузькі фахівці, а й піхота. Лише у Великій Британії підготують 30 тисяч мотивованих людей, - зазначив Резніков.

Між тим, за словами заступника начальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова, після оголошення мобілізації в РФ вже притягнули у кремлівську армію 100 тис осіб.

В Росії після оголошення часткової мобілізації активно триває призов військовозобов’язаних. На теперішній час уже призвано понад 100 тисяч із оголошених 300 тисяч осіб. Ми розуміємо, що оголошена цифра в 300 тисяч – не кінцева. Найбільш імовірно, що чисельність відмобілізованих буде значно більша, - зазначив Громов.

Мобілізація в Росії розпочалася не 21 вересня, а раніше. Інформація від полонених свідчить, що відмобілізованих у вересні відправляли на фронт менше ніж через тиждень без підготовки і злагодження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?