Резолюція ООН щодо Криму: в Україні вказали на важливу для кримчан деталь
Категорія
Політика
Дата публікації

Резолюція ООН щодо Криму: в Україні вказали на важливу для кримчан деталь

Резолюція ООН щодо Криму: в Україні вказали на важливу для кримчан деталь

Глава МЗС України Павло Клімкін, аналізуючи ухвалену третім комітетом ООН про порушення Росією прав людини в окупованому Криму резолюцію, вказав на те, що документ забороняє Росії призивати жителів півострова до лав збройних сил.
Про це він заявив під час години запитань до уряду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"Хочу окремо підкреслити, що резолюція підкреслює заборону призову в збройні сили країни окупанта на окупованій території", - сказав Клімкін.
"Там також міститься заклик до країни-окупанта відповідно до міжнародного права гарантувати безперешкодний доступ до окупованого Криму міжнародних правозахисних механізмів", - додав він.
Читайте також: Ватажок окупантів Криму забрехався щодо газу: в соцмережах регочуть
Як відомо, Росія після нетривалого мораторію почала призивати жителів Криму в армію. Також окупаційна влада не дає дозволу місії ООН з прав людини потрапити на півострів.
Резолюцію повинна розглянути Генеральна асамблея ООН в грудні цього року.
Як повідомляв ONLINE.UA, в окупованому Криму заявляють, що півострів чекає екологічна катастрофа в зв'язку з тим, що Тайганськоє водосховище обміліло до рекордно низького рівня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?