Резонансна загибель бійця АТО на Донбасі: з'явилися нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Резонансна загибель бійця АТО на Донбасі: з'явилися нові деталі

Резонансна загибель бійця АТО на Донбасі: з'явилися нові деталі

Український воїн з позивним "Козак", над тілом котрого бойовики намагалися поглумитися після смерті, загинув після розвідки під Авдіївкою, прикриваючи своїх товаришів.
Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"29 грудня під час розвідувального виходу під Авдіївка, його група виявила опорний пункт і зіткнулася з підрозділом російських найманців. Стрілянину відкрили майже в упор", — повідомив він.

Також Бутусов зазначив, що боєць "особисто знищив, за даними противника, двох найманців, але прикриваючи відхід своєї групи, загинув смертю хоробрих".


Читайте також: Били усім, чим можна: бійці АТО розповіли про жахливі тортури в полоні, з'явилося відео

Крім того, стало відомо, що Леонід Проводенко з позивним "Козак" був командиром відділення розвідки 12-го мотопіхотного батальйону 72-ї механізованої бригади.


"Житель села Михайлівка Луганської області, йому 53 роки. Після початку війни вивіз родину до Києва, і пішов добровольцем на фронт", — додав журналіст.


Крім того, він повідомив, що прощання із загиблим Героєм відбудеться 2 січня, в 11:00 на вулиці Інститутській у Києві, поруч із пам'ятним знаком героям Небесної Сотні, а похорони пройдуть на Лук'янівському військовому кладовищі.


"Леонід ніколи не допускав думки про "компроміси" з окупантами, він не хотів, щоб його рідну Луганщину залишили ворогові... Він воював як "Козак", жив, як козак, і загинув як справжній Козак, сучасний український лицар..." — резюмував Бутусов.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  українці були обурені відео із знущаннями, котрими бойовики ДНР намагалися принизити загиблого розвідника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?