Результати опитування Зеленського. Як відповіли українці на питання президента
Категорія
Україна
Дата публікації

Результати опитування Зеленського. Як відповіли українці на питання президента

Результати опитування Зеленського. Як відповіли українці на питання президента
Джерело:  online.ua

В Україні 25 жовтня 2020 року відбулися місцеві вибори, в ході яких президент України вирішив провести серед українців опитування. Українці активно взяли участь в опитуванні Зеленського і дали відповіді на п'ять запитань президента. Остаточні результати президентського опитування на виборах 2020 команда Зеленського обіцяє оприлюднити вже ввечері 26 жовтня. Але екзитполи вже підбили попередні підсумки і повідомили, як відповіли українці на питання президента, повідомляє ONLINE.UA.

Всі п'ять запитань від Зеленського, заданих в ході всеукраїнського опитування громадської думки, отримали позитивні відповіді. За даними соціологічної групи "Рейтинг" найбільшу підтримку отримала пропозиція президента скоротити число депутатів у Верховній Раді з 450 до 300 осіб. Думки українців розділилися тільки в питанні про створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей. Цю підтримали 45% учасників опитування, при цьому 43% респондентів не підтримали пропозицію.

Як відповіли українці на питання президента - дані екзитполу:

  1. "Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?" - за 81%, проти 16%;

  2. "Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на Донбасі?" - за 45%, проти 43%;

  3. "Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?" - за 95%, проти 4%;

  4. "Чи підтримуєте ви легалізацію каннабіса в медичних цілях - для зменшення болю у тяжкохворих?" - за 70%, проти 24%;

  5. "Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?" - за 78%, проти 13%.

Заступниця глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук вже прокоментувала попередні дані результатів опитування Зеленського, підведені екзитполами. За її словами, офіційні результати будуть з ними збігатися. Вона зазначила, що опитування Зеленського не матиме жодних юридичних наслідків. Хоча раніше в президентській партії відзначали, що опитування повинно мати політичні наслідки. Зокрема, заступник голови парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та організації влади Олександр Качура вважає, що влада повинна втілити в життя рішення українців, які у відповідях опитування поділилися своєю думкою щодо того, що найбільше їх турбує.

Раніше ONLINE.UA публікував попередні підсумки виборів в Україні- хто перемагає в містах за результатами екзитполів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?