Результати виборів у Франції та Британії виявились несподіваними
Категорія
Світ
Дата публікації

Результати виборів у Франції та Британії виявились несподіваними

Результати виборів у Франції та Британії виявились несподіваними
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Вчорашні вибори у Європарламент принесли кілька несподіванок. Традиційні партії Великої Британії – ліберали та консерватори зазнали нищівної поразки. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна », у 10 з 12 виборчих округів Великої Британії нова партія Brexit отримала найбільшу кількість голосів.

Прихильники Найджела Фараджа та «жорсткого» виходу з ЄС отримали перемогу в усій країні, окрім Лондона. Партія Brexit набрала 31,6% голосів, що дає їй 28 місць у Європарламенті.

Партія ліберальних демократів на другому місці – 20,3% голосів та 15 місць. Лейбористська партія отримала 14,1% голосів (10 місць), «зелені» – 12,1% (7 місць). Правляча Консервативна партія отримала лише 3 місця, а партія Вельсу – 1 місце та 1% голосів.

У Франції теж не обійшлося без сюрпризів. Лідерство на виборах до Європарламенту отримало «Національне об’єднання» Марін Ле Пен. З результатом у 23,2% голосів пані Ле Пен може розраховувати на 24 місця.

Партія «Вперед, Республіка!» чинного президента Франції Еммануеля Макрона спільно з Демократичним рухом зайняла друге місце з результатом 21,9% голосів. Це дає їй 23 місця в Європарламенті.

В цілому більшість місць в Європейському парламенті належатиме центристським про європейським партіям. Вони отримали 493 місця з 751. Ультраправі будуть мати представництво у вигляді 57 депутатів.

Нагадаємо, що за статистикою українці лідирують за кількістю нелегалів в Чехії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?