РФ блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною - США
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною - США

РФ блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною - США
Джерело:  Голос Америки

Місія США при Організації з безпеки і співпраці в Європі виступила із заявою, в якій звинуватила «об'єднані російсько-сепаратистські сили» на Донбасі в порушенні перемир'я і в перешкоджанні роботі міжнародних спостерігачів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.
У заяві зібрані факти, які свідчать про різке збільшення кількості випадків порушення перемир'я. Крім того, вказується на використання важкого озброєння поблизу «лінії зіткнення» і на нові жертви серед військових і цивільних.
"РФ в односторонньому порядку блокує розширення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні", - йдеться в заяві місії.
Заступник керівника СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг повідомив, що сепаратисти намагаються приховати свою діяльність, перешкоджаючи пересуванню місії.
«Свобода пересування особливо обмежується на території, неконтрольованій урядом. Більше 90% інцидентів відбуваються в місцях, які уряд не контролює. Часом ці випадки дуже агресивні... Це очевидне обмеження нашого мандата і однозначне порушення Мінської угоди. І є тільки одна причина, чому ті, хто обмежує нашу свободу пересування, не хочуть, щоб наші патрулі їхали далі. Це тому, що вони не хочуть, щоб ті патрулі бачили, що там відбувається», - заявив він.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ зафіксували використання бойовиками забороненої зброї в Зайцевому. Також повідомлялося, що через закриття КПП Зайцеве люди ходять по мінному полю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?