РФ гальмує роботу "зернового коридору" — у Босфорі утворилася черга майже з 100 кораблів
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ гальмує роботу "зернового коридору" — у Босфорі утворилася черга майже з 100 кораблів

РФ гальмує роботу "зернового коридору" — у Босфорі утворилася черга майже з 100 кораблів
Джерело:  online.ua

Росія гальмує роботу "зернового коридору" під різними приводами інспекцій. Це призвело до черги у протоці Босфор із понад 90 суден та мільйонних збитків вантажовласників.

Джерело: Міністерство інфраструктури України

Росія перешкоджає роботі "зернового коридору"

Ключовою перешкодою в роботі «зернового коридору» залишається гальмування з боку рф під різними приводами інспекції суден в Босфорі. Це призвело до стабільної черги в 90+ суден, мільйонних збитків вантажовласників, недоекспорту мінімум в 5-6 млн тонн впродовж року, – зазначає Мінінфраструктури.

Як повідомляється, станом на 27 грудня у Босфорі на інспекцію очікують 96 суден, із яких 71 судно — на вхід до портів, а 25 — вже завантажені агропродукцією.

Наголошується, що кожного дня відбувається 6 із 10 запланованих інспекцій.

Окрім зменшення кількості інспекційних груп, російська сторона вдалась до тактики затягування часу самих інспекцій через вимоги перевіряти параметри суден, які не регламентуються документами СКЦ та не мають жодного відношення до предмету перевірки. Через такі дії скорочується кількість флоту, який рухається під завантаження українською агропродукцією, – додали в міністерстві

Що відомо про роботу "зернового коридору"?

Повідомляється, що за останні 2 дні з портів Великої Одеси 11 суден експортували 422 тис. тонн агропродукції для Африки, Азії та Європи.

Серед них балкер ALANDA STAR з 30,8 тис. тонн пшениці для Єгипту, а також танкер EUROCHAMPION з 45 тис. тонн олії для Індії.

З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 605 суден, які експортували 15,9 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?