РФ хоче розгорнути в Криму РЛС "Воронеж-М" і систему контролю "Рубіж" - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ хоче розгорнути в Криму РЛС "Воронеж-М" і систему контролю "Рубіж" - подробиці

РФ хоче розгорнути в Криму РЛС "Воронеж-М" і систему контролю "Рубіж" - подробиці
Джерело:  online.ua

Уже в наступному році РФ має намір побудувати в районі окупованого Севастополя нову радіолокаційну станцію, систему попередження про ракетний напад "Воронеж-М", а також автоматизовану систему технічного контролю "Рубіж".

Про це пише російський "Інтерфакс" з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Співрозмовник агентства розповів, що час і місце розгортання нової станції визначено: як очікується, її почнуть будувати в наступному році на місці дислокації старої РЛС "Дніпро" під Севастополем".

"Новий радар "істотно перевищить за своїми бойовими можливостями станцію "Дніпро", яка покривала, в тому числі, регіон Близького Сходу і могла "бачити" пуски балістичних ракет різного базування на дальності до трьох з половиною тисяч кілометрів", - сказано в повідомленні.

Як відомо, станція "Дніпро" у Севастополі належала Україні, деякий час орендувалася Росією, але пізніше договір був розірваний. За попередніми даними, Росія планує використовувати в окупованому Криму автоматизовану систему контролю за надводною обстановкою при охороні морських кордонів.

Як повідомляв ONLINE.UА, авторитетне британське видання  The Guardian опублікувало аналітичну статтю, в якій детально розглядаються останні події в Україні та агресія РФ в Азовському морі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?