"РФ може це зробити": в США озвучили невтішний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"РФ може це зробити": в США озвучили невтішний прогноз

"РФ може це зробити": в США озвучили невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Глава Європейського командування США Кертіс Скапаротті повідомив, що російські військові стратеги серйозно вивчають можливість застосування ядерної зброї в обмежених військових конфліктах, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

"Я думаю, що це частина російської доктрини і їх способу ведення війни, якщо хочете", – заявив Скапаротті, який також є верховним головнокомандувачем силами НАТО в Європі.

На думку представників Пентагону, Росія, яка не може конкурувати з американськими військовими в тривалому конфлікті із застосуванням звичайних видів зброї, роздумує про використання ядерної зброї для швидких перемог над слабшими сусідами, перш ніж в справу можуть втрутитися американські війська.

"Ескалація з метою домінування – ось як вони дивляться на це, – заявив Скапаротті законодавцям. – І якщо ви подивитеся на модернізацію їх збройових систем сьогодні, то, думаю, ви помітите, як вони можуть використовуватися саме для цих цілей при певній ескалації. Я вважаю, що вони дійсно розробляються для цього".

З цим погодилася громадянська колега Скапаротті виконуюча обов'язки помічника міністра оборони з питань міжнародної безпеки Кетрін Вілбарджер, зазначивши, що китайські військові стратеги розробили аналогічну теорію здобуття перемоги в конфліктах.

Обидві країни прагнуть підвести США до складної проблеми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Росії випробували ядерну ракету, яку раніше хвалився Путін. У ракетобудівній галузі запевнили, що випробування "Буревісника" пройшли успішно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?