РФ може це зробити вже в 2020 році - командувач ООС озвучив важливе попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ може це зробити вже в 2020 році - командувач ООС озвучив важливе попередження

РФ може це зробити вже в 2020 році - командувач ООС озвучив важливе попередження
Джерело:  Укрінформ

Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко зробив важливе попередження українській владі. Він звернув увагу на те, що протягом минулого року російське громадянство отримали 136 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. За його словами, вже у 2020 році цей показник може перевищити 300 тисяч осіб - до цього потрібно бути готовими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"За офіційними даними міграційних служб, упродовж 2019 року російське громадянство отримали 136 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій. За умов збереження активності жителів цих квазідержавних утворень та розширення можливостей російських міграційних служб у 2020 році вказаний показник може перевищити відмітку в 300 тисяч осіб", - розповідає Володимир Кравченко .

На думку командувача ООС, роздача агресором паспортів мешканцям ОРДЛО - це один з найбільш дестабілізуючих факторів як в районі проведення ООС, так і в нашій державі. За словами Кравченка, поточні соціально-економічні показники окупованих територій Донбасу засвідчують наявність системних проблем - закриття підприємств, простій виробничих потужностей, відсутність прибутку, неможливість сплачувати заробітну плату та податки, накопичення боргів, нерівномірність економічного розвитку окремих районів.

"Окупаційні адміністрації демонструють неспроможність самостійної економічної діяльності без фінансової підтримки та ринків збуту Російської Федерації", - зазначає Володимир Кравченко.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 квітня повинна відбутися довгоочікувана відеоконференція очільників МЗС країн "нормандського формату". До чого потрібно готуватися українцям одним із перших розповів міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?