РФ може використати ОДКБ для вторгнення на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ може використати ОДКБ для вторгнення на Донбас

РФ може використати ОДКБ для вторгнення на Донбас
Джерело:  online.ua

Керівник підконтрольної Кремлю Організації Договору про колективну безпеку, генерал з Білорусі Станіслав Зась заявив про можливість введення військових ОДКБ на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Джерело:  Reuters

РФ планує вторгнення на Донбас від імені ОДКБ

Зась заявив, що ОДКБ може відправити військовий контингент на окуповані РФ території Донбасу за умови досягнення міжнародної домовленності.

Гіпотетично можна собі це уявити, якби була добра воля з боку України - це ж їхня територія - якби був мандат РБ ООН, і якби це було потрібно і таке рішення було підтримано всіма нашими урядами. Я не вірю, що зараз ситуація повернеться до того, що було, коли танки стояли на своїх базах, а солдати в казармах. Цього не станеться. Має бути розуміння про необхідність сісти за стіл і щось узгодити. Це нова реальність, - заявив Зась.

Він зухвало заперечує звинувачення у тому, що Кремль повністтю контролює ОДКБ та використовує організацію для просування своїх імперських інтересів.

Зась підкреслив, що напруга навколо України буде залишатись дуже високою поки країнам Заходу на чолі зі США не вдасться досягти домовленностей стосовно "гарантій безпеки" із Кремлем.

Глава ОДКБ також запевнив, що країни члени будуть завжди обмірковано приймати рішення про будь-яке застосування сили.

У наших руках колосальний потенціал. Ми всі розуміємо, що потрібно бути дуже обережними з цим скальпелем. Повірте, ми можемо надіслати стільки, скільки потрібно. Якщо нам потрібно 3 000, ми надішлемо їх. Якщо нам потрібно 17 000, ми надішлемо їх. Якщо нам потрібно більше, буде більше. Стільки, скільки потрібно, - заявив Зась.

Вивезення українців з ОРДЛО до РФ 

Виконуючий обов'язки керівника МНС РФ Олександр Чупріян заявив, що до РФ з непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей вже виїхало понад 40 тис чоловік.

За його словами, на території Росії для біженців створено 92 пункти тимчасового перебування.

Він додав, що протягом останньої доби до Воронежської та Курської областей РФ було вивезено понад 2 тис мешканців окупованих територій Донбасу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?