РФ може влаштувати масштабну газову кризу: в "Нафтогазі" озвучили тривожний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ може влаштувати масштабну газову кризу: в "Нафтогазі" озвучили тривожний прогноз

РФ може влаштувати масштабну газову кризу: в "Нафтогазі" озвучили тривожний прогноз
Джерело:  ТСН

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запевняє, що результати виборів президента України не вплинуть на позицію Росії щодо транзиту газу через Україну. На його думку, тристоронні переговори між Україною, ЄС і РФ про договір про транзит газу через Україну швидше за все пройдуть на початку травня, передає ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

"Думаю, їм є про що з нами поговорити. У них важка ситуація з "Північним потоком-2", їм треба думати про те, як транспортувати газ після 2019 року, у них точно є інтерес. Чи будуть вони готові вести переговори до остаточного оголошення результатів? Думаю, що ні. Але як тільки будуть зрозумілі результати виборів, вони погодяться на переговори", - вважає Коболєв.

Чиновник переконує, що після виборів, якщо президент зміниться, риторика росіян залишиться незмінною.

"Мій досвід такий, що риторика росіян, як правило, не змінюється. У них є свій інтерес, вони хочуть протиснути нас на свою позицію, яка нам часто невигідна, незалежно від того, хто перебуває в кріслі президента, прем'єра чи спікера парламенту", - сказав він.

Коболєв також наголосив, що Росія може влаштувати нову газову кризу, щоб переконати Європу в необхідності добудувати "Північний потік-2".

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Nord Stream 2 подала Данії третю заявку за маршрутом газопроводу "Північний потік-2" у водах на південь від острова Борнхольм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?