РФ може застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні — міністр оборони Італії
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ може застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні — міністр оборони Італії

РФ може застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні — міністр оборони Італії
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Міністерства оборони Італії Гвідо Крозетто, у разі якщо армії Російської Федерації загрожуватиме поразка у війні, президент РФ Володимир Путін може наважитися на застосування тактичної ядерної зброї.

Джерело:  Il Fatto Quotidiano

Міністр оборони Італії пояснив, коли РФ може використати ядерну зброю

Гвідо Крозетто звертає увагу на те, що застосування тактичної ядерної енергетики справді є у планах офіційної Москви.

Для нас це немислимо, а для Москви - так, якщо буде пройдена точка неповернення, якщо вони ризикують зазнати поразки. Коротше кажучи, небезпека потенційно існує, хоча і дуже малоймовірна, - попередив очільник італійського оборонного відомства.

За словами міністра, офіційний Рим буде продовжувати підтримувати Україну, не забуваючи про необхідну військову допомогу.

Крозетто додав, що компонування 6 пакета допомоги Україні ще не розпочато, однак визнав, що українська влада іноді просить про підтримку проти повітряних атак на цивільні об'єкти: лікарні, школи, електростанції.

Ви не знайдете ракети в супермаркеті, як баночку "Нутелли", це складні системи, для яких потрібен тривалий час виробництва. Ви не можете сказати: добре, завтра я піду і куплю сотню ракет. Їх немає. Тому, якщо ми даємо Україні системи ППО, ми повинні взяти їх зі своїх запасів, і ми повинні зробити це, не позбавляючи захисту себе, і з упевненістю в якості, – наголосив очільник Міністерства оборони Італії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?