РФ намагається все вкрасти: британські спецслужби поділилися шокуючими даними
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ намагається все вкрасти: британські спецслужби поділилися шокуючими даними

РФ намагається все вкрасти: британські спецслужби поділилися шокуючими даними
Джерело:  online.ua

Національний центр кібернетичної безпеки Британії озвучив нові гучні звинувачення владі РФ після того, як викрив операцію російських хакерів, які здійснили напад на низку університетів Сполученого Королівства, які активно працюють над створенням вакцини і устаткування у боротьбі проти коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian та Daily Mail.

Вказано, що університети Сполученого Королівства разом із дослідницькими центрами стають ціллю цілої хвилі нападів хакерів із "ворожих держав", поміж яких у першу чергу згадується Росія. Головна ціль нападів – крадіжка даних, яка стосується досліджень на шляху вироблення вакцини проти коронавірусу.

"Хакери, які діють під патронатом урядів Росії, Китаю та Ірану, намагаються за будь-яку ціну здобути надзвичайно цінну інформацію, що стосується протидії Covid-19, дедалі активніше спрямовуючи свою ворожу діяльність проти британських університетів, а також центрів дослідження і розробки нових препаратів. Схоже на те, що РФ знов цим займається. Цього разу кібернапади спрямовуються на викрадення досліджень, пов’язаних із коронавірусом. Іран та Китай також підозрюють в участі у цій діяльності. Буквально нещодавно чеські шпиталі зазнали кібернападів, які пов’язують із російськими хакерами", - йдеться в повідомленні.

За словами британських експертів з кібернетичної безпеки, наразі жодна зі спроб здійснити напад на установи, які ведуть роботу над виробленням засобів захисту від поширення коронавірусу, не була успішною.

"Іран і Росія здійснили акти кібернетичного шпигунства проти університетів Сполученого Королівства, які працюють над виробленням вакцини проти коронавірусу, а також над обладнанням для тестування населення. Ціллю нападів також стали лікарі, які вивчають вірус. Досі жоден з цих нападів не мав успіху", - кажуть експерти.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Світовому центрі даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського зробили прогноз щодо того,  наскільки довго коронавірус затримається в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?