РФ нарощує військову потужність - генсек НАТО висунув безкомпромісну вимогу членам Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ нарощує військову потужність - генсек НАТО висунув безкомпромісну вимогу членам Альянсу

РФ нарощує військову потужність - генсек НАТО висунув безкомпромісну вимогу членам Альянсу
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг виступив з черговою гучною заявою - він озвучив важливу вимогу країнам-членам Альянсу в рамках досягнення поставлених цілей щодо витрат на оборону, попри економічні труднощі внаслідок пандемії коронавірусу. Очільник блоку звернув увагу на те, що в результаті пандемії держави зіткнулися з економічними проблемами, і для виходу з ситуації вдаються до додаткових витрат. Однак, за словами генсека НАТО, безпекові виклики, які існували до пандемії коронавірусу, не зменшилися - і про це потрібно не забувати, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Die Welt.

"РФ продовжує нарощувати свою військову потужність. Глобальний баланс сил змінюється, внаслідок посилення Китаю, а терористична організація "Ісламська держава" знову намагається відвоювати позиції у Сирії та Іраку", - нагадав членам Альянсу глава блоку.

Що важливо розуміти, країни НАТО домовилися до 2024 року збільшити свої витрати на оборону до 2% ВВП. Так, ФРН в останні роки суттєво наростила свої видатки на оборону, однак рік тому вони сягнули лиш 1,38% ВВП. До прикладу, оборонні видатки США у 2019 році склали 3,4% ВВП – близько 730 млрд доларів. Як відомо, американський лідер Дональд Трамп безжалісно критикує європейських союзників, зокрема Німеччину, за недостатні внески у колективну безпеку. Нещодавно також медіа почали поширювати резонансну новину, що команда Трампа вже ухвалила рішення на третину скоротити контингент американських військових у Німеччині. Варто зазначити, що офіційно Штати цю інформацію не підтвердили, а у Меркель наголосили, що поки не отримували підтвердження з Вашингтона про те, що Сполучені Штати планують вивести тисячі військовослужбовців з ФРН.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що В неділю, 7 червня, в Балтійському морі розпочалися наймасштабніші багатонаціональні практичні військові навчання за участю кораблів, підводних човнів і літаків країн-членів НАТО - усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?