РФ навмисне гальмує повернення полонених "азовців" — Координаційний штаб
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ навмисне гальмує повернення полонених "азовців" — Координаційний штаб

РФ навмисне гальмує повернення полонених "азовців" — Координаційний штаб
Джерело:  online.ua

Росія навмисно гальмує повернення українських військовополонених з полку "Азов".

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

РФ не веде з українською стороною жодного листування щодо полонених азовців

Росія не поспішає повертати полонених воїнів штурмової бригади "Азов", попри запити з боку української влади.

Ми можемо хоч щодня вимагати повернення, але це нічого не змінить, — заявив під час зустрічі з родинами військовослужбовців представник Координаційного штабу.

Крім того, країна-окупант далеко не завжди підтверджує, що українські воїни потрапили до полону.

Представник полку зазначив, що не всі захисники виходили з "Азовсталі" під наглядом міжнародних організацій. Це важливо у питанні підтвердження перебування наших бійців у полоні російською стороною.

Зокрема, 16 і 17 травня 2022 року бійці евакуйовувалися без представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Під час виходу всі їхні прізвища записали й передали Національній гвардії України. Спостерігачі МКЧХ анкетували лише тих, хто залишав укріплення заводу 18 та 20 травня. Наразі ворог не реагує на запити міжнародних організацій.

Додаткова інформація у нас від тих, кого вдалося звільнити з полону. Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вигляд обліку не має значення, тому що Росія не веде з нами жодного листування. Ворог не реагує навіть на запити міжнародних організацій, — заявив представник штабу.

10 квітня Україна повернула з російського полону 100 людей

Повертаємо додому 100 наших людей — це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, "Азовсталі", Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу, — зазначив він.

Єрмак додав, що завдання Президента Володимира Зеленського — повернути всіх наших людей. Для нього це питання є ключовим і одним з пріоритетних.

Такі дні, як сьогодні, можна охарактеризувати цитатою італійського проповідника Франциска Ассізького: "Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе", — написав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?