РФ не евакуює поранених та вбитих військових на полі бою — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ не евакуює поранених та вбитих військових на полі бою — ISW

РФ не евакуює поранених та вбитих військових на полі бою — ISW
Джерело:  online.ua

Російські військові скаржаться, що їхні сили не евакуюють поранених або вбитих з прифронтових районів. Через це частина російського персоналу хоче відмовитися від виконання бойових завдань.

Джерело:  ISW

РФ не вивозить поранених і вбитих з поля бою

Як зазначають аналітики, російські сили не евакуюють поранених або вбитих з прифронтових районів. Вони стверджують, що ця відсутність евакуації спонукала частину російського персоналу відмовитися від виконання бойових завдань.

Окрім цього, диверсійно-розвідувальна група "Русич", ультраправе російське нерегулярне воєнізоване формування, 8 вересня опублікувала цілий список різноманітних проблем, які, як вона стверджує, постійно виникають на лінії фронту.

Зокрема, серед них:

  • російська контрбатарейна дальність і точність поступаються українським можливостям;

  • російська реактивна система залпового вогню (РСЗВ) "Торнадо-С" менш стійка до радіоелектронної боротьби, ніж українські системи HIMARS, надані США;

  • багато російських співробітників купують власні комунікаційні технології, що ускладнює зв’язок між різними підрозділами.

За інформацією ISW, група "Русич" може стикатися набагато частіше, ніж російські війська, оскільки це невелике та нерегулярне формування. В інституті вивчення війни зазначають, що прослідковують, як інші російські підрозділи висловлюють подібні проблеми з контрбатарейними можливостями, зв’язком та евакуацією.

"Русич" може стикатися з цими проблемами з більшою інтенсивністю та частотою, ніж російські війська, оскільки це невелике та нерегулярне формування, але ISW регулярно спостерігає, як інші російські підрозділи висловлюють подібні проблеми з контрбатарейними можливостями, зв’язком та евакуацією, — кажуть аналітики.

Нестача живої сили та боєприпасів у РФ

Російські військові вкотре скаржаться на малу кількість контрбатарейних можливостей і артилерійських боєприпасів в умовах контрнаступу ЗСУ.

Зокрема російські сили значною мірою покладаються на безпілотники Lancet і 220-мм і 300-мм снаряди для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), проте їхні запаси дуже обмежені.

Читайте також:

  • Сили оборони зможуть продовжувати контрнаступ у Запорізькій області навіть взимку — FT

  • Як можна пришвидшити контрнаступ ЗСУ — порада ексадмірала ВМС США

  • Українські військові просуваються на заході Запорізької області — аналітики ISW

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?