РФ не може підтримувати високий темп наступу через "снарядний голод" — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ не може підтримувати високий темп наступу через "снарядний голод" — ISW

РФ не може підтримувати високий темп наступу через "снарядний голод" — ISW
Джерело:  online.ua

Американські аналітики з Інституту війни зазначають, що російські війська мають значний дефіцит артилерійських боєприпасів. Через це вони не можуть підтримувати високий темп військових операцій на певних ділянках фронту. Також це є причиною малоймовріності нового наступу на Україну з Білорусі.

Джерело: ISW

Російським військам не вистачає боєприпасів

Російські війська, ймовірно, виснажують свої запаси артилерійських боєприпасів, і в результаті цього їм буде важко підтримувати поточний темп операцій на певних ділянках лінії фронту в Україні, - важають аналітики.

В ISW зазначають, що начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов 31 грудня повідомив, що російські війська в Україні відчувають значні проблеми з артилерійськими боєприпасами, які стануть більш відчутними до березня 2023 року.

 Буданов заявив, що раніше російські війська застосували 60 тис. артилерійських снарядів на день (станом на невизначену дату), а тепер використовують лише 19 000–20 000 снарядів. Буданов заявив, що російські сили також вилучили всі залишки артилерійських боєприпасів із білоруських військових складів для підтримки своїх операцій в Україні, - зазначають аналітики.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російським силам наразі не вистачає необхідних запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій.

Також підтримання оборонних операцій уздовж довгої лінії фронту в Україні потребує від російських військових щодня витрачати значну кількість снарядів і ракет.

ISW оцінює, що обмеження щодо боєприпасів, ймовірно, частково перешкодять російським військам підтримувати високі темпи операцій у районі Бахмута в найближчій перспективі.

 Вичерпання запасів артилерійських боєприпасів російської армії, ймовірно, вплине на їхню здатність вести високі темпи операцій в інших місцях України.

Повідомлення про те, що росіяни вже вичерпали запаси боєприпасів у Білорусі, є ще одним показником того, що відновлення широкомасштабного російського наступу з Білорусі в найближчі місяці є малоймовірним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?