РФ не запросили на конференцію з безпеки в Мюнхені
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ не запросили на конференцію з безпеки в Мюнхені

РФ не запросили на конференцію з безпеки в Мюнхені
Джерело:  online.ua

Організатори Мюнхенського безпекового форуму відмовились запрошувати до участі представників РФ на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

Джерело:   DW

РФ не хочуть бачити на Мюнхенській безпековій конференції 

За словами керівника конференції Крістофа Хойсгена, трибуна форуму не місце для поширення кремлівської пропаганди.

Висловлювання, які ми щодня чуємо з Кремля, не дають змоги зробити висновок, що Росія хоча б на йоту відступить від того, що Путін проголосив метою війни, а саме, руйнування України, - зазначив Хойсген.

Замість представників уряду Росії, були запрошені представники громадянського суспільства та опозиції:

  • колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров;

  • опальний олігарх Михайло Ходорковський.

Як відзначив Хойсген, Путін прагне відтворити Радянський Союз й у разі успіху на війні з Україною, він зрештою вторгнеться до країн Балтії.

Оскільки ці країни є членами НАТО, це безпосередньо торкнеться Німеччини, будуть задіяні союзницькі зобов'язання. Цьому потрібно запобігти, тому Україні потрібно надавати допомогу, - наголосив очільник конференції.

Зеленського запросили на самміт G7 на річницю вторгнення армїі РФ в Україну

За інформацією японського видання Kyodo, Токіо планує провести онлайн-саміт країн-членів G7 24 лютого у річницю злочинного вторгнення армії РФ в Україну та запросити до участі президента Володимира Зеленського.

У ході зустрічі лідери G7 мають намір підтвердити свою єдність у боротьбі з агресією Росії проти України.

Це буде перший саміт G7, організований Кісідою.

Аналогічна зустріч відбулася і 24 лютого 2022 року, на якій лідери групи домовилися про запровадження економічних санкцій проти Росії.

Очікується, що на запланованому онлайн-саміті країни G7, як-от Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США, а також Європейський Союз підтвердять співпрацю в підтримці України та засудять Росію.

Лідери G7 обміняються думками про те, як стабілізувати світові енергетичні ринки, які були вражені після вторгнення Росії в Україну минулого року, коли ціни на нафту та природний газ у всьому світі різко зросли.

Кісіда також висловив готовність розглянути питання щодо відвідин України для переговорів із Зеленським, якщо будуть виконані відповідні умови.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?