РФ офіційно вийшла ще з одного важливого договору — що зміниться
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ офіційно вийшла ще з одного важливого договору — що зміниться

РФ офіційно вийшла ще з одного важливого договору — що зміниться
Джерело:  online.ua

18 грудня офіційно стало відомо, що Росія вийшла з Договору про відкрите небо - це сталося лише сьогодні, хоча про свої рішучі плани команда очільника Кремля Володимира Путіна заявляла ще з літа 2021 року. Рішення було ухвалене після того, як з договору вийшли США.

Джерело: "РБК"

РФ вийшла з Договору про відкрите небо - що це означає

Що важливо розуміти, США, виходячи з угоди, звинуватили офіційну Москву в порушеннях та обмеженнях на польоти над Чечнею та в районі Калінінграда.

Кремль продовжує заперечувати всі звинувачення Білого дому та висувати зустрічні претензії. Так, представники МЗС РФ стверджує, що Росія, "попри численні порушення ДОН із боку США, їхніх союзників та клієнтів", робила все можливе для збереження угоди.

Цей крок має на увазі одночасний вихід і зі сформованої у межах договору групи держав-учасниць, що включає нашу країну та Білорусь,– кажуть в Кремлі.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Що важливо знати про Договір про відкрите небо

Договір про відкрите небо підписали держави-учасниці ОБСЄ майже 30 років тому. Підписанти пообіцяли дозволяти іншим сторонам за договором здійснювати над своєю територією спостережні польоти з використанням фото- та відеозйомки.

Рік тому Білий дім звинуватив Кремль в порушенні угоди та заявила про плани вийти з неї. Рік тому рішення про вихід набрало чинності.

Невдоволення американської сторони викликали обмеження на польоти над Чечнею, а також обмеження на польоти у районі Калінінграда. Москва заперечувала звинувачення і висувала до Вашингтона зустрічні претензії, зокрема щодо польотів над Гавайськими островами, - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що після офіціного виходу РФ з Договору про відкрите небо інші учасники не зможуть здійснювати обльоти територій один одного.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?