РФ офіційно заявила про початок відведення військ від кордонів України
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ офіційно заявила про початок відведення військ від кордонів України

РФ офіційно заявила про початок відведення військ від кордонів України
Джерело:  online.ua

Представник Міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков офіційно повідомив, що військові підрозділи Південного і Західного командування після навчань повертаються до місць постійної дислокації.

Джерело:  Міноборони РФ

РФ почала відвод військ від українського кордону

При цьому одразу у декількох регіонах на кордоні з Україною тривають військові навчання.

По закінченні заходів бойової підготовки війська, як і завжди, здійснять марші комбінованим способом до пунктів постійної дислокації. Підрозділи Південного та Західного військових округів, що виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони, - йдеться у заяві Конашенкова.

Однак військові навчання із залученням військовослужбовців зі всіх військових округів, а також флотів та десантних військ РФ продовжуються по цілому ряду напрямків.

Зокрема,  війська Східного військового округу та десантники, що беруть участь у навчанні Союзна рішучість, у взаємодії з білоруськими збройними силами відпрацьовують питання відображення агресії проти Союзної держави під час оборонної операції.

В оперативно-важливих районах Світового океану та акваторіях морів, що прилягають до території Росії, проводиться серія військово-морських навчань, в яких задіяні надводні кораблі, підводні човни та морська авіація, - повідомив Конашенков.

Реакція США на ситуацію на українсько-російському кордоні

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що Кремль останніми днями продовжує збільшувати військову присутність біля українського кордону.

Кірбі заявив, що РФ стягнула у Білорусь та до українського кордону додаткові артилерійські підрозділи, а також протиповітряну та протиракетну оборону. У Чорному морі стоять російські десантні кораблі, а біля українського кордону лишається висока кількість наземних військ та резерву, а також тилове забезпечення.

Путін продовжує робити те, що ви очікуєте від людини, яка планує велику військову операцію, тобто підвищувати боєздатність і розширювати можливості своїх сил. Очевидно, що ми не хочемо такого результату, як і українці, і, звичайно, наші союзники по НАТО, - заявив речник Пентагону.

Однак, за словами Кірбі, залишається можливість для проведення переговорів щодо стабілізації ситуації.

Ми вітали б використання цього шляху російськими, тому що ми теж вважаємо, що все ще має бути і можливо дипломатичний шлях вперед. В силах Путіна зараз прийняти правильне рішення. І, очевидно, ми сподіваємось, що він це зробить, - зазначив представник Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?