РФ окупувала в Україні території з корисними копалинами на понад 12 трильйонів доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ окупувала в Україні території з корисними копалинами на понад 12 трильйонів доларів

РФ окупувала в Україні території з корисними копалинами на понад 12 трильйонів доларів
Джерело:  online.ua

Росія окупувала території України, де знаходяться родовища енергоресурсів, металів та мінералів вартістю щонайменше 12,4 трильйона доларів.

Джерело: The Washington Post

РФ окупувала значні родовища корисних копалин України

Українські енергетичні родовища, метали та мінерали вартістю щонайменше 12,4 трильйона доларів зараз знаходяться під контролем Росії.

Крім 63 відсотків вугільних родовищ України, Москва конфіскувала 11 відсотків нафтових родовищ, 20 відсотків родовищ природного газу, 42 відсотки металів і 33 відсотки родовищ рідкоземельних та інших критичних мінералів, включаючи літій.

Найгірший сценарій полягає в тому, що Україна втрачає землю, більше не має сильної сировинної економіки і стає більше схожою на одну з країн Балтії, націю, яка не в змозі підтримувати свою індустріальну економіку. Цього хоче Росія. Щоб послабити нас, — сказав Станіслав Зінченко, виконавчий директор економічного аналітичного центру GMK.

Вказується, що у разі анексії Росією окупованих територій, Київ назавжди втратить доступ до майже двох третин своїх родовищ, включаючи сховища природного газу, нафти та рідкоземельних мінералів, необхідних для деяких високотехнологічних компонентів, що може завадити Західній Європі шукати альтернативи імпорту з Росії та Китаю.

В Україні є джерела 117 із 120 найбільш широко використовуваних мінералів і металів.

За словами керівників української гірничодобувної та сталеливарної промисловості, Кремль захопив: 41 родовище вугілля, 27 ділянок природного газу, 14 ділянок пропану, дев’ять родовищ нафти, шість родовищ залізної руди, два дільниці титанової руди, два дільниці цирконієвої руди, одну ділянку стронцію, одне літієве, одне уранове, одне родовище золота та значний кар’єр вапняку, який раніше використовувався для виробництва сталі в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?