РФ перекинула у Крим винищувачі-бомбардувальники й гелікоптери
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ перекинула у Крим винищувачі-бомбардувальники й гелікоптери

РФ перекинула у Крим винищувачі-бомбардувальники й гелікоптери
Джерело:  online.ua

22 лютого стало відомо, що армія РФ уже перекинула в анексований Крим винищувачі-бомбардувальники, штурмовики та гелікоптери – протягом наступних декільох днів російські військові проведуть маневри над морем під приводом навчань.

Джерело: "Військово-промисловий кур'єр", Фейсбук-сторінка Міноборони РФ

Бомбардувальники РФ здійснять маневри над Чорним морем

Згідно з останніми даними, до Криму перекинули угруповання авіації Південного військового округу РФ - її зосередження закінчилося тиждень тому. Зараз на окупованому півострові знаходяться російські винищувачі-бомбардувальники, штурмовики та гелікоптери.

Армія РФ заявили про плани відпрацювати "знищення кораблів супротивника, придушення наземних цілей та підтримку висадки десанту".

Російським журналістам вдалося дізнатися, що в анексований Крим для участі в маневрах влада РФ перекинула винищувачі Су-30СМ, винищувачі-бомбардувальники Су-34, штурмовики Су-25 та фронтові бомбардувальники Су-24М Південного військового округу Росії.

Окрім того, вказано, що півострів перебазувався загін вертольотів.

До нього увійшли транспортно-штурмові Мі-8 АМТШ, ударні Мі-28 та розвідувально-ударні Ка-52. Джерела уточнили, що літаки та вертольоти візьмуть участь у маневрах, які проходитимуть над акваторією Чорного моря. На них пілоти відпрацюють спільні дії з авіацією та кораблями Чорноморського флоту, - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що згідно з прогнозами експертів ЦОС, в акваторії Азовського моря цілком ймовірна "повна окупація українських морських просторів". Окрім того, армія РФ може сформувати "другий напрям висадки з моря".

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Міноборони РФ оприлюднило офіційне повідомлення NOTAM щодо закриття повітряного простору над Азовським морем, мотивуючи це погіршенням безпекової ситуації на сході України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?