РФ перекинула в Крим винищувачі, штурмовики і бомбардувальники: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ перекинула в Крим винищувачі, штурмовики і бомбардувальники: що відбувається

РФ перекинула в Крим винищувачі, штурмовики і бомбардувальники: що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія перебазувала кілька десятків винищувачів, перехоплювачів і вертольотів на оперативні аеродроми в Краснодарському краї і в анексованому Криму в ході масштабного командно-штабного навчання. З даною заявою виступив начальник прес-служби Південного військового округу полковник Вадим Астаф'єв, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Він зазначив, що в ході навчання екіпажі відпрацювали виведення аеродромів базування з-під удару авіації умовного противника і виконали нормативи з відбиття ракетних ударів і передислокації на оперативні аеродроми.

"Потім угруповання авіації завдало зустрічний авіаційний удар у відповідь із застосуванням авіаційних засобів ураження на авіаційних полігонах у Краснодарському краї, Астраханській області і Криму", – зазначив представник ПВО.

Вказано, що всього в тренуванні, яке триватиме до кінця тижня, задіяно близько 70 літаків в тому числі винищувачі Су-27СМ3, Су-30м2, винищувачі-бомбардувальники Су-34 і Су-24М, штурмовики Су-25см3, а також близько 30 вертольотів армійської авіації Мі-8АМШ "Термінатор", Мі-28Н "Нічний мисливець", Ка-52 "Алігатор" і Мі-35.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в рамках участі у місії повітряної поліції НАТО  винищувачі Німеччини перехопили два російських бомбардувальники над Балтійським морем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?