РФ планує виробляти "крилаті бомби" великої дальності — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ планує виробляти "крилаті бомби" великої дальності — Ігнат

РФ планує виробляти "крилаті бомби" великої дальності — Ігнат
Джерело:  online.ua

Росіяни планують відновлювати виробництво старих проєктів ракет. Їхньою основною ціллю є зробити якомога більше бомб “крилатими”.

Джерело: Юрій Ігнат

Росіяни розроблятимуть крилаті бомби великої дальності

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері Телемарафону повідомив про те, чому росіяни давно не використовували крилаті ракети.

Ігнат заявив, що росіяни використовуватимуть усе, що знаходитиметься “під рукою”.

Він попередив, про ймовірне розмороження старих проєктів, таких як виробництво далекобійних ракет Х-50, який раніше був відкладений як недоцільний.

Не тільки танки Т-55, а вже й старе ракетне озброєння буде йти в хід. Тому що їм потрібно відновлювати запас далекобійної високоточної зброї, а Х-50 це така ж ракета, як Х-101, як калібри, яка може летіти доволі таки далеко і діставати будь-яку точку України, – підкреслив Ігнат.

Крім того він додав, що мало не всі бомби РФ планує робити “крилатими”, оскільки побачили, що це працює і потрібно збільшувати дальність ураження саме бомб, які призначені для вільного падіння.

РФ нарощує виробництво БпЛА

Також речник Повітряних сил зазначив, що Росія нарощуватиме виробництво БпЛА, оскільки також зрозуміла, що за ними майбутнє.

Збільшуватимуть виробництво як розвідувальних, так і ударних дронів.

Крім “Шахедів” противник використовує “Ланцети”. Ці БпЛА використовуються здебільшого для ураження радіолокаційних станцій та пускових установок, броньованої техніки та ППО.

“Ланцети” мають невелику бойову частину, тому їх спрямовують саме по техніці ЗСУ.

Ігнат наголосив, що для зупинки вироблення таких дронів санкції потрібно не лише приймати, але й контролювати їх виконання та тиснути на ті країни, які допомагають Росії.

Вони активно використовуються, але вже є певна протидія цим ланцетам: їх збивають, роблять пастки цим БпЛА, – сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?