РФ почала звозити артилерію до кордону з Чернігівською областю - усі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ почала звозити артилерію до кордону з Чернігівською областю - усі подробиці

РФ почала звозити артилерію до кордону з Чернігівською областю - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Після новин про загострення ситуації на Донбасі та погроз ватажка "ЛНР" Леоніда Пасечника главі держави Володимиру Зеленському та бійцям ООС з'явилася інформація про те, що російському артилерійському полку на кордоні з Україною та Білоруссю надіслали на озброєння 10 нових самохідних гаубиць 2С33 "Мста-СМ2". Варто зазначити, що йдеться про 856 артилерійський полк, який знаходиться у Почепі Брянської області – менш як за 60 кілометрів від Чернігівської та Сумської областей. В Міноборони РФ заявили, що нова зброя дозволить знищувати ворожі (українські або білоруські) артилерії, засоби протиповітряної оборони та важку техніку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського відомства.

Що важливо розуміти, це вже не перше таке надходження до 856-го полку, адже декілька місяців тому він вже отримав 15 нових гаубиць САУ "Мста-С". Окрім того, РФ регулярно звозить нові та нові артилерійські системи до Почепа останні 4 роки. В 2016 році, у розпал російсько-української війни, артилерійський полк передислокували від кордону з Норвегією до українського кордону.

Варто зазначити, що артилерійська установка 2С33 "Мста-СМ2" - це самохідна артилерійська установка виробництва РФ – модернізована "Мста-С". Її постійно застосовують у російсько-українській війні. Що важливо розуміти, це єдина війна, де її наразі застосовували. Цими установками також користується українська армія. У неї на озброєнні є понад 30 таких. Для порівняння у Росії – понад 600. Також цю зброю застосовують Азербайджан, Білорусь, Венесуела, Грузія та Ефіопія. Повний боєкомплект гаубиці – 50 нарізних набоїв калібру 152 міліметри. Дальність стрільби – від 6,5 до 29 кілометрів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено скликає позачергове засідання групи з безпеки в ТКГ щодо неправдивого звинувачення Збройних сил України в нібито обстрілі об’єктів енергетичної інфраструктури на непідконтрольних територіях Луганської області - усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?