РФ поширювала дезінформацію про новий наступ з території Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ поширювала дезінформацію про новий наступ з території Білорусі

РФ поширювала дезінформацію про новий наступ з території Білорусі
Джерело:  online.ua

У лютому цього року Головне оперуправління Генштабу злочинної армії РФ заявило про успіх зусиль з оперативного маскування, що мало на меті переконати українську розвідку у підготовці росіянами нового наступу з території Білорусі.

Джерело:   "Радіо Свобода"

В армії РФ поширювали брехню про новий наступ з території Білорусі 

Зазначається, що у оприлюднених в Інтернеті секретних документах Міноборони США повідомляється про цю операцію, яка здійснювалась у період з 3 до 10 лютого.

Зокрема, в якості доказів ГОУ Генштабу армії РФ надало звіт російської розвідки щодо реакції України на льотно-тактичні навчання на території Білорусі, перекидання до РБ оперативно-тактичних комплексів "Іскандер-М" та зміщення акценту російсько-білоруських навчань із "оборонного" на "наступальний".

Через це в управлінні Генштабу армії РФ надали рекомендацію продовжувати поширювати брехню щодо загрози нового наступу з території Білорусі.

Вона мала поділитись на дві фази: перша - до 6 березня, а друга - з 6 до 11 березня. Ці плани мали надіслати на затвердження до Генштабу збройних сил Білорусі.

Реакція України на брехню окупантів про новий наступ з території Білорусі

Попри всі зусилля Генштабу злочинної російської армії, українські військові від самого початку повідомляли, що загроза нового наступу росіян з території Білорусі недуже висока.

Про намагання РФ таємно сформувати боєготові підрозділи для наступу на Волинському напрямку багато говорили впродовж перших місяців повномасштабного вторгнення.

Тоді припускали, що таким чином Росія хоче створити перешкоди для доставки західної військової допомоги Києву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?