РФ пригрозила найсерйознішими наслідками у разі невиконання її умов щодо НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ пригрозила найсерйознішими наслідками у разі невиконання її умов щодо НАТО

РФ пригрозила найсерйознішими наслідками у разі невиконання її умов щодо НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Росії Лавров під час зустрічі в Женеві з державним секретарем США Ентоні Блінкеном почав публічно погрожувати, що невиконання вимог Кремля щодо так званих "гарантій безпеки" матиме найсерйозніші наслідки.

Джерело: сайт МЗС РФ

Росія пригрозила "найсерйознішими наслідками" після заяв США

До Ентоні Блінкена чітко доведено, що подальше ігнорування законних занепокоєнь Російської Федерації, пов'язаних насамперед із військовим освоєнням Сполученими Штатами та їх натовськими союзниками території України, що триває, на тлі масштабного розгортання сил і засобів Альянсу поблизу наших кордонів, матиме найсерйозніші наслідки, - повідомляє пресслужба російського дипломатичного відомства.

Команда Сергія Лаврова також звернула увагу на те, що цього, мовляв, можна уникнути, якщо Білий дім позитивно відреагує на проєкти угод офіційної Москви щодо "гарантій безпеки" у своїй письмовій постатевій реакції, яку Кремль розраховує отримати наступного тижня.

Пероговори Ентоні Блінкена та Сергія Лаврова у Женеві (фото — mid.ru/ru)

Як уже згадувалося раніше, 21 січня очільник Державного департаменту Ентоні Блінкен офіційно заявив, що Штати наступного тижня дадуть письмову відповідь команді очільника Кремля Володимира Путіна на її вимоги щодо так званих "безпекових гарантій".

Що важливо розуміти, після завершення перемовин з Лавровим американський дипломат також звернув увагу на те, що офіційна Москва поки має шанс переконати міжнародну спільноту не словами, а діями, у відсутності планів захоплювати Україну .  За словами Ентоні Блінкена, що у випадку будь-якого вторгнення в Україну США запровадять жорсткі заходи, щоб зупинити нову агресію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?