РФ призначила нового голову штабу Сухопутних військ — раніше його критикував Кадиров
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ призначила нового голову штабу Сухопутних військ — раніше його критикував Кадиров

РФ призначила нового голову штабу Сухопутних військ — раніше його критикував Кадиров
Джерело:  online.ua

Російського генерал-полковника Олександра Лапіна призначено начальником Головного штабу Сухопутних військ Збройних сил РФ. Раніше його відсторонили від командування угрупуванням окупантів "Центр" після критики голови Чечні Рамзана Кадирова, який назвав Лапіна "нездарою".

Джерело: росЗМІ

Лапіна назначили начальником Головного штабу Сухопутних військ РФ

У березні 2022 року Лапін нагородив окупантів, які вторглися до Чернігівської області, проте через кілька днів російські війська втекли з півночі України під тиском ЗСУ.

Під командуванням Лапіна, окупаційні війська брали участь у боях за Лисичанськ, за що він отримав звання "героя РФ".

У жовтні Лапін керував захопленням міста Сватове на Луганщині, проте вже в кінці жовтня Лапіна звільнили з посади командувача угрупуванням "Центр".

Того ж місяця Лапіна жорстко розкритикував поплічник Путіна та голова Чечні Рамзан Кадиров, який назвав його "нездарою". Він звинуватив його у "кризі на лиманському напрямку".

27 жовтня Кадиров знову розкритикував Лапіна і заявив, що генерал винен у прориві сил ЗСУ у районі населених пунктів Терни, Торське та Ямполівка.

Тоді ж путінський поплічник закликав Лапіна "змивати кров".

Перед повномасштабним вторгненням в Україну, російський генерал керував армією окупантів у Сирії за що отримав медалі "За визволення Пальміри" та "Бойова співдружність" (Сирія).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?