РФ продовжує застосовувати в Сирії касетні бомби - правозахисники
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ продовжує застосовувати в Сирії касетні бомби - правозахисники

РФ продовжує застосовувати в Сирії касетні бомби - правозахисники

Армії Башара Асада і РФ під час останніх військових операцій проти опозиції в Сирії масово застосовували заборонені касетні боєприпаси. Про це йдеться в звіті правозахисної організації Human Rights Watch, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
За інформацією правозахисників, в п'яти сирійських провінціях 26 січня від 14 ударів із застосуванням касетних бомб загинули щонайменше 37 мирних жителів, десятки отримали поранення. Як підкреслюється в звіті, нова хвиля активного застосування касетних боєприпасів почалася після активізації сирійських і російських військових у встановленні контролю над ключовими стратегічними території в провінціях Алеппо, Дамаску, Ідлібі, Хомсі і Хамі.
Остання атака в районі Алеппо змусила до втечі з країни щонайменше 20 тисяч сірійцев.Также повідомляється про зафіксовані 7 випадків застосування касетних боєприпасів у дні проведення в Женеві переговорів між представниками опозиції і уряду Башара Асада.
Human Rights Watch з посиланням на дані місцевих жителів повідомляє і про численні випадки застосування касетних боєприпасів і в інших регіонах Сирії, які контролює опозиція.
Раніше повідомлялося, що війська Асада наблизились до сирійсько-турецького кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?