РФ проводить евакуацію дипломатів з України
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ проводить евакуацію дипломатів з України

РФ проводить евакуацію дипломатів з України
Джерело:  online.ua

РФ проводить евакуацію всього дипломатичного персоналу з України.

Джерело: сайт МЗС РФ

РФ проводить евакуацію дипломатів з України

Представники МЗС РФ заявляють, що евакуація дипломатів проводиться відповідно до необхідності захисту безпеки та життя представників дипломатичних відомств.

У відповідній заяві МЗС РФ підкреслюється, що з 2014 року посольство РФ у Києві та генконсульства в Одесі, Львові та Харкові неодноразово ставали об'єктами нападів.

Об'єктами агресивних дій ставали і російські дипломати. На їх адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Всупереч своїм зобов'язанням щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається, - йдеться у заяві.

Повідомляється, що з будівлі посольства РФ в Києві вже зняли російський прапор.

Повідомляється також, що жителі Львова викликали пожежників після того, як помітили дим у будівлі генконсульства РФ. Російські дипломати нібито спалювали документи.

Працівників пожежної служби на територію консульства не пустили.

Люди викликали рятувальників, бо побачили вогонь. Коли ми приїхали, то представники консульства повідомили, що вони проводять роботи зі спалювання чогось. Пожежі немає, - повідомили представники ДСНС.

Представник організації "Варта" Ігор Зінкевич опублікував на своїй сторінці у Facebook фото та відео з місця подій. На його думку співробітники генконсульства спалювали важливі документи.

23.02.2022 в 08:30 Предварительная информация, пожар в консульстве РФ во Львове. P.S. Жгут документы в консульстве, ГСЧС не пустили на территорию, - написав Зінкевич.

Загроза вторгнення РФ 

 За інформацією аналітиків Центру оборонних стратегій, РФ витримує паузу, щоб дати оцінку поточній ситуації та перспективам із подальшого військового вторгнення на територію України.

Аналітики підкреслюють, що найбільш уразливими залишаються східні регіони України, райони, що межують з Донбасом та узбережжя Чорного та Азовського морів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?