РФ розмістила у Криму ескадрилью дронів: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ розмістила у Криму ескадрилью дронів: що відбувається

РФ розмістила у Криму ескадрилью дронів: що відбувається
Джерело:  online.ua

Міноборони РФ розмістило на Чорноморському флоті в окупованому Криму ескадрилью розвідувальних безпілотних літальних апаратів "Форпост". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

Варто зазначити, що дрони увійшли до складу 318-го змішаного авіаційного полку, що базується під Севастополем. БПЛА "Форпост" призначені для розвідки і зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря.

Окрім того, у дронів є все необхідне, щоб виконувати функцію навідника для дозвукових маловисотних протикорабельних ракет Х-35 і "Калібр", корабельної та берегової артилерії і ракетних комплексів.

"Розміри і вантажопідйомність дрона дозволяють йому нести потужну оптико-електронну апаратуру. З її допомогою "Форпост" може легко виявити великі цілі, наприклад, надводні кораблі ймовірного противника. Дрон важить більше 450 кг, максимальна висота його польоту становить близько 5 тисяч м. Безпілотники "Форпост" протестували під час недавніх флотських навчань, досвід їх застосування визнали успішним", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна та Туреччина створили спільне підприємство з виробництва високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?