РФ розпалює новий дипломатичний скандал з Німеччиною
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ розпалює новий дипломатичний скандал з Німеччиною

РФ розпалює новий дипломатичний скандал з Німеччиною
Джерело:  online.ua

20 грудня команда очільника Кремля Володимира Путіна офіційно заявила, що вишле двох співробітників посольства Німеччини у відповідь на аналогічний крок Берліна.

Джерело: пресслужба російського МЗС 

РФ оголосила персонами нон грата двох дипломатів Німеччини

За словами російських дипломатів, 20 грудня у МЗС РФ вони викликали посла Німеччини у Москві Геза Андреас фон Гайр.

Що важливо розуміти, це стало після того, 15 грудня офіційний Берлін визнав двох співробітників російського посольства в Нмеччині персонами нон грата.

Як уже згадувалося раніше, німецька влада заявила про своє рішення після судового вироку у справі вбивства колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі.

Послу ФРН було повідомлено про оголошення "persona non grata" двох дипломатичних співробітників посольства Німеччини в Росії в порядку симетричної відповіді на вищезгадане недружнє рішення уряду ФРН, а також акцентовано, що російська сторона незмінно адекватно реагуватиме пропорційно на будь-які потенційні конфронтаційні випади Берліна на нашу адресу в майбутньому, - повідомляють представники російського відомства.

Що важливо розуміти, Апеляційний суд Берліна 15 грудня засудив 56-річного росіянина Вадима "Соколова"-Красікова до довічного ув'язнення за вбивство етнічного чеченця Зелімхана Хангошвілі в берлінському парку 23 серпня 2019 року. Суд визнав доведеним, що обвинувачений діяв від імені російської держави.

Нагадаємо, згідно зі статтею 9 Віденської конвенції про дипломатичні відносини (1961), держава, що приймає, може «у будь-який час і без пояснення причини» оголосити будь-якого члена дипломатичного корпусу «персоною нон ґрата», навіть до того, як ця людина прибула в країну.

Зазвичай особа, оголошена «персоною нон ґрата», має покинути країну, в іншому випадку держава «може відмовитися визнавати цю особу членом дипломатичної місії».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?