РФ сподівається на скасування санкцій через спровокований голод — Кислиця в ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ сподівається на скасування санкцій через спровокований голод — Кислиця в ООН

РФ сподівається на скасування санкцій через спровокований голод — Кислиця в ООН
Джерело:  online.ua

21 липня в ООН відбулося засідання Ради безпеки у зв'язку з виходом Росії із "зернової угоди". Постпред України в ООН Сергій Кислиця зазначив, що РФ намагається домогтись скасування санкцій.

Джерело: засідання РБ ООН

В ООН провели засідання через вихід РФ з зернової угоди

Кислиця під час свого виступу в Радбезі ООН повідомив, що з 18 по 20 липня російські війська завдали по півдню України 56 ударів крилатими ракетами. Серед них були "Калібр", "Онікс", "Іскандер", Х22 та Х59, а також 87 іранських безпілотників.

Внаслідок ударів було знищено 60 тис тонн збіжжя, 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю, зернові термінали, резервуари й причали портів Одеси й Чорноморська.

Мета таких дій Росії була позначена самою країною під час Санкт-Петербурзького економічного форуму, який відбувся на початку червня. Тоді головна редакторка RT Маргарита Симоньян у присутності президента РФ Путіна заявила: "Ми сподіваємося на голод". І ось що це означає. Це означає, що голод повинен розпочатися зараз, і з них (з Росії — ред.) доведеться зняти санкції. Вони визнають, що це необхідно, - сказав він.

Кислиця наголосив, що ударами по українській портовій інфраструктурі РФ намагається ліквідувати Україну, як конкурента на ринку, тим самим підвищивши світові ціни на продовольство.

Подальші атаки на порти та неможливість експорту зернових морськими шляхами найближчим часом призведуть до зростання цін на кукурудзу та пшеницю.

Ми закликаємо партнерів підтримати українську ініціативу щодо створення гуманітарного морського коридора у Чорному морі. Гуманітарний коридор дозволить відновити життєво необхідні постачання продовольства, - сказав Кислиця.

Реакція РФ на виступ Кислиці

Заступник постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що Росія хоче від Заходу:

  • виведення всіх операцій із російським зерном з-під санкцій;

  • повернення для російських банків, які торгують сільгосппродукцією, платіжної системи SWIFT;

  • зняття обмежень на постачання у РФ сільгосптехніки та запчастин до неї;

  • поліпшення умов фрахтування, страхування суден та відповідної логістики;

  • безперебійного функціонування аміакопроводу Тольятті – Одеса;

  • розблокування російських активів, пов’язаних із сільським господарством;

  • забезпечення гуманітарного характеру “зернового коридору”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?