РФ спровокувала пожежі в зоні відчуження на площі 10 тис гектарів
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ спровокувала пожежі в зоні відчуження на площі 10 тис гектарів

РФ спровокувала пожежі в зоні відчуження на площі 10 тис гектарів
Джерело:  online.ua

У Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів повідомили, що отримані супутникові знімки показали, що в зоні відчуження вирують пожежі на площі 10111 га. Усього ж зараз є 31 осередок великих пожеж.

Джерело: заява Міністерства

Пожежі у зоні відчуження не можуть загасити через обстріли

Внаслідок бойових дій та підпалів рашистами лісів і перелогів зони відчуження відбувається підвищення рівня радіоактивного забруднення повітря.

Пожежі у зоні відчуження несуть великі радіологічні ризики.

До широкомасштабного російського вторгнення радіаційний фон у зоні відчуження контролювався за допомогою Автоматизованої системи контролю радіаційного стану у 39 пунктах.

Наразі такий контроль та гасіння пожеж неможливі внаслідок окупації зони відчуження російськими військами.

Наразі супутникові дані свідчать про виникнення 31 осередку великих пожеж у природних екосистемах і покинутих селах зони відчуження, що складають загальну площу понад 10 111 га.

Як ми інформували раніше, завдяки сприятливим погодним умовам, пожежі наразі самозгасають. Однак через низку факторів у найближчий час прогнозується збільшення кількості та площі пожеж. Не виключаємо, що за сприятливих умов пожежі набудуть катастрофічних масштабів 2020 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?