РФ стягнула до Азовського моря 120 кораблів і катерів - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ стягнула до Азовського моря 120 кораблів і катерів - перші подробиці

РФ стягнула до Азовського моря 120 кораблів і катерів - перші подробиці
Джерело:  online.ua

 Ситуація в Азовському морі залишається напруженою.Наразі там розташовані близько 120 російських кораблів і катерів: з них ті, які можуть діяти або обслуговувати судна й мають озброєння, лише 36. Про це повідомляють в ВМС України, передає ONLINE.UA.

"Ми наростили зусилля, ми перекинули туди поки що катерну групу, яка вже виконує завдання бойової служби... Це впливає на ситуацію з безпекою в Приазов'ї, торгівлю і судноплавство", - розповіли у відомтсві.

Разом з тим зазначається, що за останній тиждень зупинень українських суден не відбувалося.

У ВМС України не виключають, що у подальшому може бути проведена подальша ескалація у Чорному морі.

Нагадаємо, нещодавно в українському МЗС заявили, що Україна не лише мусить збільшити військову присутність в Азовському морі, а й протидіяти Росії за підтримки міжнародних партнерів і через юридичні дії в судах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в США заступилися за Україну перед Росією і закликали Москву  припинити дестабілізувати ситуацію в Азовському морі, блокуючи міжнародні перевезення в українські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?